0
Az Ön kosara
A kosár üres.

Gyakori kérdések

Az oldalon bal felül az a telephely van kiválasztva, amely a nézelődő földrajzi helyzete alapján a legközelebb esik; regisztráció során az alapértelmezett telephely kiválasztható.

A termékek képén (vagy annak a helyén) egy zöld pont látható, ha a termék van készleten (az adott telephelyen!), és piros, ha éppen nincs raktáron.

A készlet felirat fölé mozgatva az egeret, a többi telephelyi készlet is megjelenik ... (ez a funkció még tesztelés/fejlesztés alatt áll).

A termékek többsége akkor is megrendelhető, ha nincs raktáron; ezt legkönnyebben a -minden oldalon megjelenő- rendelhető szűrőmező be/ki kapcsolásával tudjuk ellenőrizni.

Előfordulhat, hogy egy terméket kivezetünk a palettánkról, ilyenkor azt a terméket a rendszer csak. a raktárkészlet erejéig engedi rendelni.

uniholz.hu

Természetesen nemcsak a raktári termékeink állnak rendelkezésre a vevői igények kielégítésére, hanem belföldi és külföldi beszállítói kapcsolatrendszerünk is.

Amennyiben bármilyen fémterméket keresnek, de nem találják termékeink között, akkor is érdemes egy emailt írni, vagy telefont ragadni, mert kollégáink néhány munkanapon belül válaszolnak a termékek beszerezhetőségére, a vállalt szállítási határidőre és az átadási árra vonatkozóan. Ilyenkor az ajánlat adott ideig érvényes; erre kérjük, hogy legyenek fokozottan tekintettel, mert a piaci árak és a termékek elérhetősége gyakran változik.

 

Az oldal ötvözi a fémtermékek értékesítésének speciális jellemzőit a hagyományos webshopok tulajdonságaival; célunk jelen lenni az online térben, és lehetővé tenni a legkényelmesebb váráslási körülményeket, miközben figyelembe vesszük, hogy az általunk forgalmazott termékek szállítása kifejezetten nehézkes (általában raktári készlet és tehergépjármű igényes) és drága.

 

Fontos, hogy -amig be nem jelentkeznek az oldal felhasználói- a weboldal a nézelődő földrajzi helyzetének megfelelő telephelyet állítja be (ehhez engedélyezni kell az eszközön, hogy használhassa a felhasználó helyzetét), de ezeket az adatokat másra nem használjuk, nem rögzítjük. A telephely változhat (és a felhasználó is megvátoztathatja) ezért érdemes néha a bal felső sarokban ellenőrizni, hogy a megfelelő telephelyen böngészünk-e.

 

Regisztráció után minden felhasználó az alapértelmezett telephelyére lesz irányítva, és csak ő kezdeményezheti a telephelyváltást eseti vagy állandó jelleggel (profil oldalon).

 

Itt lesz a letölthető útmutató

 

 

Nem mindenki számára egyértelmű, hogy az Általános Forgalmi Adó (közismert nevén ÁFA) a mindennapokban úgynevezett egyenes jelleggel kerül felszámításra; ez azt jelenti, hogy a termék értékesítője (szolgáltatás nyújtója) a termék bruttó árába beszámítja az ÁFÁ-t, amit a Vevő kifizet számára, ő pedig befizeti a költségvetésbe.

Amennyiben a Vevő számlát kér, és elszámolja azt a költségei között (pl. társas vállalkozás, amely alanya az ÁFÁ-nak), akkor -néhány kivételtől eltekintve- az általa kifizetett ÁFÁ-t visszaigényelheti.

Néhány, az ÁFA törvényben rögzített esetben az ÁFA jellege fordított, ami azt jelenti, hogy az Adó megfizetésére a Vevő kötelezett (ezt a számlán fel is kell tüntetni), vagyis a Vevő csak a nettó összeget kell, hogy kifizesse (az ÁFÁ-t egyébként -miután kifizette- vissza is igényelné).

A Fordított ÁFA bizonyos (az ÁFA törvény 6/B mellékletében felsorolt VTSZ alá tartozó) termékek tekintetében merül fel (többek között). Az általunk forgalmazott  termékek többsége a Fordított ÁFA (röviden FAD) hatálya alá tartoznak; így -amennyiben a Vevő alanya az ÁFÁ-nak, és Nyilatkozik, hogy megértette a FAD lényegét- nettó ár (érték) lesz a fizetendő számla összege.

Fontos, hogy -ha a Vevő alanya az ÁFÁ-nak és számlát szeretne kérni a megvásárolt termékről, akkor szabályosan csak fordított ÁFÁ-s számlát állíthatunk ki, viszont ehhez köteles az erre vonatkozó nyilatkozatot kitölteni. Ammennyiben ezt nem szeretné, részére a vásárlásról nyugtát kell kiállítanunk, amely természetesen bruttó árakat fog tartalmazni.

Érdekes még az úgynevezett mellékszolgáltatások (rakodási v. szállítási díj, vágási, vagy egyéb megmunkálási költség, stb) viselkedése, amelyek az ÁFÁ-t illetően az alapszolgáltatás ÁFA jellegét osztják; vagyis FAD-os termék vásárlása esetén a mellékszolgáltatás is FAD-os; egyenes ÁFÁ-s termékre vonatkozólag a mellékszolgáltatások is a szolgáltatásra vonatkozó ÁFA kulccsal kerülnek kiszámlázásra.

Ennek a témának egy külön oldalt szenteltünk a webfelületen itt: Szolgátatások.

Az elérhető szolgáltatások egyébként telephelyenként eltérhetnek, erről a telephelyek oldalain, illetve egyéb elérhetőségeinken tudnak tájékozódni.

Telefonos, emailes megkeresésekre általában 1 munkanapon belül válaszolunk (a megkeresésnek megfelelő módon; szóbeli kérdésekre szóban vagy írásban; írásos megkeresésre írásban).

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..